TENS/EMS alternativ till värktabletter vid smärta.

Smärta kan behandlas med TENS och EMS.

Använd TENS som ett alternativ till värktabletter.

Värktabletter har alltid en baksida….

Att vid smärta använda sig av värktabletter är för många ett måste. Använder man sig av TENS/EMS så slipper man skadeverkningar. Enligt en SIFO undersökning beställd av kronans droghandel så använder en tiondel av befolkningen värktabletter varje dag eller flera dagar i veckan. I storstadsregionerna Göteborg, Stockholm samt Malmö gäller detta en femtedel av invånarna. Skrämmande siffror som dessvärre drabbar enskilda individer hårt. Även om medicinerna är receptfria så kan man skada inre organ såsom lever, njurar samt magslemhinnor. Expressen beskriver skadeverkningarna här.

De flesta typer av smärtor kan man testa TENS/EMS mot. Då själva apparaten sänder ut små mikroströmmar som liknar kroppens egna signaler så innebär det att det inte blir några restprodukter som vid användande av tabletter. Enda ”problemet” är att du kan få träningsvärk om du är ovan vid TENS/EMS. Det gäller att vara lite uppfinningsrik då i stort sett alla människor definierar smärta på olika sätt samt har besvär på olika ställen. Hoppa gärna till detta inlägget för att få reda på konkret användning av TENS/EMS vid olika smärtor.

Elektrodplacering vid TENS, muskelstimulering.

Muskelstimulator litium vid nackont.

TENS/EMS har följande fördelar:

  • Smärtlindring utan biverkningar.
  • Ökar blodgenomströmningen generellt, slaggprodukter forslas bort.
  • Endorfin genererande.
  • Kan rätta till obalanser i kroppen.
  • Ger avslappning och ett ökat lugn.
  • Ger dig en massageupplevelse i stort sett överallt på kroppen.

Dock så kan användande av värktabletter vara effektivt för att bryta smärta och det är då viktigt att man använder sig av en rekommenderad dos. Läs gärna denna artikeln för information om detta.

Är du intresserad av att testa dig av TENS/EMS vid smärta? Välkommen in i vår affär.

Det här inlägget postades i Behandlingar, Övrigt, Produkter. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.