SOMMARDRINKAR jag gillar!

Nu när sommaren är här så tänkte jag tipsa om mina favoritdrinkar. Margarita, dry martini, rompunch och caipirinha.

1-1-2 blandning

margarita 1-1-2

Jag blandar alltid en margarita genom att blanda 1 del pressad limejuice 1 del cointreau samt 2 delar tequila (den guldfärgade fatlagrade varianten, exempelvis tequila sauza) i en termos full med is. Ju kyldare ingredienser desto starkare dryck då nästan ingen is smälter i thermosen. Fukta kanten på glaset med resterna av den pressade limen och doppa hela kanten i salt gärna flakes av havssalt. Obs förödande god men som sagt var ganska stark!

givetvis skakad

Skakad och inte rörd!

Denna klassiker är alltid rätt och blir på något lustigt sätt alltid en helrätt partystartare. Var uppmärksam på gästernas önskemål på förhållandet mellan gin och vermouth. Jag bereder den genom att hälla en liten skvätt noilly pratt vermouth över rejält med is i en blender alternativt en termos. (Önskar man en ultratorr dry martini så häller man bort resten av vermouthen som inte har fastnat på isen. ) Sedan häller man väl kyld 47% gin gärna tanqueray n.10 vilken i och för sig har en ganska sötfruktig ton. Skaka väl och häll upp i konformade glas, stoppa i en stor grön oliv spetsad på en tandpetare eller drinkpinne. GP´s artikel om detta.

Finns i tusentals varianter.

En somrig rumpunch.

Överallt i karibien får man olika varianter på denna dryck. Den gemensamma nämnaren är rom. Olika färskpressade juicer ger den olika karaktär och själv föredrar jag när man får till en balanserad syra/sötma vilket leder till en magisk och trevlig törstsläckare. Dock är aldrig  en alkoholhaltig dryck någon optimal törstsläckare men en trevlig partyhöjare. SVD har ett trevlig reportage om detta.

Recept från tasteline.

 

Brasiliens nationaldryck!

En läskande och förföriskt god caipirinha.

Kyl en flaska sockerrörssprit exempelvis pitu. Ta en lime och dela i 8 bitar. lägg bitarna i ett glas, häll över en matsked råsocker. Stöt/mosa/rör med ett trubbigt föremål försiktigt ihop den utpressade juicen med sockret. Häll i en rejäl skvätt pitu (i Brasilien ofta en deciliter!) samt så mycket krossad is som får plats i glaset. Två korta sugrör som precis böjer sig ovanför glaset fulländar skapelsen.

Om du har några bra tips eller någon annan ultimat sommardrink så får du gärna delge mig detta!

Söker du avkoppling och en massageupplevelse? Välkommen in till vår webshop.

 

 

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.