Ryggont, värk eller ryggskott.

Även vid värk i ryggen eller ryggskott.

Användartips vid ryggont.

Har du ont i ryggen så hjälper det oftast med att använda någon av våra muskelstimulerare. Den ökade genomblödningen hjälper kroppen att transportera bort slaggprodukter och avfallsämnen. Då man använder sig av samma elektriska impulser som kroppen själv använder når man betydligt djupare än vid traditionell massage. Båda våra muskelstimulerare har 6 stycken program och vid behandling av ryggont får man individuellt pröva sig fram till vad man tycker är effektivast.

Om något har ”hoppat” fel så kan man stimulera fram en mycket kraftig stimulering genom att använda sig av program 1 och använda så stor styrka man tål och sedan öka frekvensen till max. Denna metod var den som fick min rygg att ”hoppa” rätt när jag var i USA och fick pröva en muskelstimulator första gången.

Önskar man endast öka genomblödningen så använder man sig av program 2-6 där program 5 är ett kombinationsprogram som varierar mellan de flesta stimulanssätten och program 6 är ett kontinuerligt program.

Elektrodplaceringarna är ett annat viktigt sätt för att få fram olika effekter. Oftast är det bra att sätta dem symetriskt på var sin sida om ryggraden. Ju tätare man sätter dem desto ytligare stimulering uppnås, plattorna får dock ej komma i kontakt med varandra då resultatet blir en kortslutning.

 
 

 

Muskelstimulator vid ryggont.

Elektrodplaceringen påverkar effekten vid ryggont.

 

 

Ryggont, värk i ryggen, ont i ländryggen eller lumbago.

Tyvärr är risken stor att man drabbas av detta någon gång under sin livstid, många drabbas dessvärre av återkommande värk och ibland kronisk värk. Ryggont kan kännas på olika sätt. Ibland känns det som trötthet eller molande värk och ibland så upplevs smärtan som huggande eller skärande. Vissa gånger känns det mer på en eller båda sidorna av ryggen, det kan även stråla ut smärta från ryggen ned  i benet (orsaken är att ischiasnerven har blivit klämd och signalerar smärta) eller fram mot ljumsken. Smärtan kan kännas hela tiden, komma och gå eller framkallas av vissa rörelser.

Lumbago är en synonym till ryggont och hänvisar specifikt på ont i nedre delen av ryggen, ländryggen. Akut lumbago eller ryggskott beskriver akut eller nytillkommen ryggont, se beskrivning längre ner medan en mer långvarig ryggvärk brukar kallas kronisk lumbago. Orden lumbago, ryggvärk, ryggskott, ryggont m.m. brukar dock oftast användas för att beskriva samma sak det vill säga ont i ryggen, ländryggen. Den ökade genomblödningen från någon av våra muskelstimulerare kan göra underverk här. Dessutom främjar de kroppens produktion av endorfiner för att motverka smärtan. Även den preventiva verkan skall inte förringas då man kan njuta av en cirkulationsökande massage var man än befinner sig. Många av våra kunder använder våran minsta modell för att lindra smärta samtidigt som de promenerar eller arbetar.

Roger L, Bromölla

Hej Stefan,  jag använder tensen (minimasserare litium) när jag är ute och går för att stimulera mitt diskbråck i 5 kotan detta ger en smärtlindring vilket gör att jag kan ta mindre promenader. Utan den kan jag inte gå många meter innan ryggen värker. Har även ett kraftigt nervklämm ner i vänster benet brukar även sätta den på vaden för för att ge stimulans så nerven slappnar av

Ryggskott – akut lumbago

Kommer vanligtvis plötsligt och det kan kännas som att det ”hugger” till i ryggen. Ett ryggskott gör för det mesta väldigt ont och man blir dessutom vanligtvis mycket stel.  Det som orsakar smärtan och stelheten vid ett ryggskott är att musklerna krampar, drar ihop sig och på så sätt ”låser” ryggen.  Ett ryggskott kan ses som kroppens sätt att skydda sig mot en misstänkt skada. Vanligtvis går det inte att hitta någon orsak till varför ryggskottet uppståt men ibland kan t.ex ett diskbråck vara den underliggande orsaken. I sådana fall minskar stelheten från ryggskottet risken att förvärra skadan ytterligare. För att utesluta risken för skada i ryggen är det väldigt viktigt att utföra en noggrann underöskning innan behandling. Här rekommenderar jag att söka läkarvård alternativt uppsöka en rutinerad kiropraktor. Graden av hur mycket musklerna krampat ihop och smärtan vid ett ryggskott hänger oftast ganska väl ihop. Lyckas man få musklerna att slappna av så släpper ryggontet ganska omgående.

Intresserad av att själv kunna behandla din onda rygg? Vänligen besök vår webshop.

Just nu har vi kanonpriser vid köp av tvåpack på våra muskelstimulerare.

Det här inlägget postades i Behandlingar. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.