Pröva TENS på frusen axel.

TENS/EMS är alltid värt att pröva….

Det är alltid värt att pröva muskelstimulering med TENS/EMS.

TENS/EMS ger smärtlindring vid frusen axel.

 …på exempelvis frusen axel.

På latin heter det lim capsulitis som betyder klibbig inflammation i ledkapseln. Frusen axel är ett tillstånd som påverkar axelns möjlighet att röra sig. Sjukdomen är patologisk och drabbar oftast bara en sida samtidigt men kan drabba båda sidorna samtidigt. Sjukdomsförloppet brukar sträcka sig från lite mindre än ett år till över två år. Tre stadier karraktäriserar förloppet.

  1. Besvären börjar med långsamt och tilltagande allmän rörelseinskränkning i axelleden i kombination med såväl rörelsesmärta som vilovärk, framförallt nattetid.
  2. Andra fasen karrakteriseras av ingen eller starkt nedsatt rörlighet kring axelleden.
  3. Slutfasen innebär en gradvis förbättring av rörelseförmågan och en tillbakagång avseende smärtupplevelsen.

En kortisolinjektion kan ibland ges såväl som andra antiinflammatoriska och smärtlindrande läkemedel. En sjukgymnast brukar utarbeta ett träningsprogram för att öka rörligheten. Allting som ökar blodgenomströmningen är värt att prova, exempelvis en muskelstimulator med TENS/EMS funktion. Lågfrekvent TENS stimulering ger en långvarig smärtlindring och kombinationen med att musklerna arbetar genererar en borttransport av avfallsprodukter med blodet. Läs mer här och här.

Välkommen att handla i vår affär.

 

 

Det här inlägget postades i Behandlingar. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.