Petter Stordalen

Måste bara få dela med mig några av Petter Stordalens kloka livsfilosofier och jag citerar ur GP+ 3/7

Är det sant att du började din karriär med att sälja jordgubbar?

– Ja, och jag var en jävel på det. Stod på torget i Porsgrunn under en gul parasoll och sålde som mest 2 500 halvliterskartonger på en dag. En kväll när jag var trött och tyckte att de andra försäljarna hade större jordgubbar än jag, sa min far något viktigt till mig: ”sälj de jordgubbar du har för de är de enda du kan sälja”. När jag förstod innebörden i vad han sagt insåg jag att han var ett riktigt geni. Sen den dagen har jag aldrig mer klagat över något jag saknat eller jämfört mig med andra. Istället försöker jag sprida min ”jordgubbsfilosofi”, synen på att man alltid ska göra det bästa av det man har.

Har bra åsikter värda att spridas.

Petter Stordalen

 

Har du förändrat branschen?

– Jag hoppas det. Framförallt försöker jag lära mina anställda att aldrig döma folk efter utseendet. De finaste hotellen blir värdelösa om personalen ser ner på gästerna. Jag har själv varit på hotell och känt att jag inte är tillräckligt fin. Och jag går nästan alltid klädd i skinnjacka, t-tröja, jeans och boots eller Converse. Viktigast av allt är därför att anställa rätt människor. Då kan man också skapa en bra företagskultur, något som aldrig kan beslutas i ett styrelserum. Jag tror inte heller på att kalla in konsulter när det uppstår problem. Det finns det alltid folk internt i ett företag som kan lösa dem.

Det var en verkligen intressant artikel som jag tror många kan ta lärdom av. Och det viktigaste budskapet är att man skall se till sig själv och inte jämföra sig med andra hela tiden för då är risken stor att man blir missnöjd och lägger en stor energi på något som ändå inte leder till någonting konstruktivt.

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.