Nackont – nacksmärta – nackspärr

nackspärr

Behandling av nackont.

Att använda sig av muskelstimulering mot nacksmärta är ett effektivt sätt att påskynda läkeprocessen. Då musklerna stimuleras av en muskelstimulator ger det en ökad genomblödning som genererar en borttransport av slaggprodukter och avfallsämnen. TENS/EMS effekten ger en stor smärtlindring. Då man använder sig av samma elektriska impulser som kroppen själv använder når man betydligt djupare än vid traditionell massage. Båda våra muskelstimulerare har 6 stycken program och vid behandling av nacksmärta får man individuellt pröva sig fram till vad man tycker är effektivast.

Om något har ”hoppat” fel så kan man stimulera fram en mycket kraftig stimulering genom att använda sig av program 1 och använda så stor styrka man tål och sedan öka frekvensen till max. Denna metod var den som fick min rygg att ”hoppa” rätt när jag var i USA och fick pröva en muskelstimulator första gången. TENS/EMS effekten vid massagen blir mycket stor.

Önskar man endast öka genomblödningen så använder man sig av program 2-6 där program 5 är ett kombinationsprogram som varierar mellan de flesta stimulanssätten och program 6 är ett kontinuerligt program.

muskelstimulering vid nackont

Muskelstimulator SM9028 program 1-6

Elektrodplaceringarna är ett annat viktigt sätt för att få fram olika effekter. Oftast är det bra att sätta dem symetriskt på var sin sida om ryggraden. Ju tätare man sätter dem desto ytligare stimulering uppnås, plattorna får dock ej komma i kontakt med varandra då resultatet blir en kortslutning.

muskelstimulator - elektroterapi

Förslag på elektrodplaceringar.

Muskelstimulator

Elektrodplaceringen påverkar effekten.

Hur man skall använda sin muskelstimulator är i högsta grad individuellt då vi har olika smärttröskel och upplever stimuleringen olika.

Nacksmärta, fakta.

Nacksmärta kan yttra sig på många olika sätt. Ibland sitter det onda lokalt i nacken och ibland strålar det ut i armar eller uppåt mot huvudet som huvudvärk. Spända och ömma muskler i nacken är en vanlig orsak till spänningshuvudvärk, vilket gör att nackont och huvudvärk ofta kan uppträda samtidigt. Det är heller inte ovanligt att axlar, skuldror är inblandade och att smärtan kan sitta lite diffust mellan skuldror och nacke.

Ofta är det ofta svårt att hitta någon förklaring till varför man drabbats av ont i nacken, felaktiga arbetsställningar samt brist på stödjande muskulatur kan vara orsaker. Muskler, ligament och leder samt andra strukturer kan ge upphov till smärta i nacken. Ibland är det kroppens försvar mot att man inte skall förvärra en redan uppkommen skada. Ofta så är det krampande muskler som orsakar smärtan, det gäller särskilt i det akuta skedet då nacken kan bli så stel av muskelkramper att minsta rörelse kan vara omöjlig att utföra.

Är du intresserad av att köpa en muskelstimulator? Vänligen besök vår webshop.

Just nu har vi erbjudande vid köp av tvåpack! Passa på att köpa en av marknadens starkaste och minsta muskelstimulator till kanonpris.

Det här inlägget postades i Behandlingar. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.