Långvarig smärta, molande, diffus och djävulsk.

TENS/EMS är effektivt vid värk.

Långvarig smärta är ofta diffus.

 Var femte svensk….

plågas just nu av långvarig smärta, som varat i mer än tre månader.

Det är en stor skillnad på akut smärta jämfört med långvarig smärta. Akut smärta signalerar att den måste bort direkt. Långvarig smärta däremot kommer ofta smygande som en molande värk som gradvis ökar i styrka. Ibland är det leder som värker, ibland inre organ. Ofta är det smärtsystemet i kroppen som blivit överkänsligt eller ger felmeddelanden.

Vad kan jag göra för att akut smärta ej skall utvecklas till långvarig smärta?

  • Behandla smärtan.
  • Lev i nuet och tänk positivt.
  • Fortsätt att jobba.
  • Rör dig så mycket du kan efter dina förutsättningar.
  • Håll igång ditt sociala liv.

Försök att i ett tidigt skede pröva TENS/EMS, värme/kyla, sjukgymnastik och avslappning som ett komplement eller alternativ till tabletter. En muskelstimulator med TENS/EMS effekt låter musklerna arbeta och effektivt transportera bort slaggprodukter. Effekten blir ungefär som metoden med varmt/kallt som också ökar blodgenomströmningen i musklerna. Man kan också likna effekten av en muskelstimulator med en spikmatta, dock med fördelen att styrkan är inställningsbar. Muskelstimuleringen med muskelstimulatorn leder ofta till att man blir behagligt dåsig efteråt vilket med fördel kan utnyttjas innan man skall sova. Då det är samma typ av strömmar som kroppen använder sig av för att kommunicera är det troligt att man kan ”rensa” vissa banor i kroppen på felsignaler enligt kinesisk medicin. Helt klart blir många människor hjälpta av muskeltimulering och får ett drägligare liv.

Om du är intresserad av att köpa en muskelstimulator med TENS/EMS funktion, välkommen in i butiken för att handla. Just nu Klarna faktura 14 dagar kostnadsfritt, säker och trygg e-handel.

 

 

Det här inlägget postades i Behandlingar, Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.