Knävärk vid artros motverkas genom motion och muskelstimulering.

Du får väga vad du vill……

Väg vad du vill så länge som du är stark nog att kompensera för det.

Förebygg knävärk genom att orka bära din kropps belastning.

….bara du orkar bära den ökade belastningen.

Expressen lyfter idag fram att det viktigaste vid ont i knäna är att röra på sig även om det gör ont. Den absolut vanligaste orsaken till knävärk är artros vilket du kan läsa mer om här.

För att motverka artrosen är det viktigt att man rör på sig så mycket som möjligt. Träning och rörelse gör så att muskler byggs upp och får en stödjande effekt runt de smärtande områdena. Det brosket som finns kvar stimuleras och kan repareras genom den ökade blodgenomströmningen. Det är även här TENS/EMS muskelstimulering med en muskelstimulator kan användas. Vid stillasittande så har man då chansen att genom TENS/EMS muskelstimuleringen öka blodgenomströmningen och låta muskelgrupperna arbeta. Fördelen med att kombinera denna behandling med motion är att du får en omedelbar smärtlindring genom  TENS/EMS muskelstimuleringen samt en långvarig smärtlindring och i många fall en helt avsaknad av smärta både genom motionen och TENS/EMS muskelstimuleringen.

Elektrodplacering vid knäont.

Artros och knäont motverkas av TENS och EMS.

Det pratas mycket om att man skall gå ner i vikt. Vänd gärna på resonemanget genom att säga att man bör väga så mycket som man orkar bära upp. Självklart ökar belastningen på lederna vid ökad vikt men detta kan kompenseras med större stödjande muskler.

Önskar du köpa en muskelstimulator? Välkommen att handla i vår affär!

Det här inlägget postades i Behandlingar. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.